У Новій Водолазі з'явилися нові сміттєвоз та вишка

27.07.2021 13:05 Область Online
27 липня голова Харківської обласної ради Артур Товмасян та голова Нововодолазької громади вручили водіям відділу благоустрою ключі від нової техніки.

27 липня Нововодолазьку громаду з робочим візитом відвідав голова Харківської обласної ради Артур Товмасян. Серед об'єктів, що оглянув керівник облради, був автопарк відділу благоустрою селищної ради.

Наразі в автопарку налічується 43 одиниці техніки, три з них громада отримала 27 липня. Голова облради та очільник ТГ вручили водіям ключі від нової вантажівки вивозу твердо-побутових відходів (вартість 1,5 мільйони гривень) та трактору-вишки (2 мільйони 50 тисяч гривень). Також серед придбаної техніки - причеп (370 тисяч гривень).

Читайте також: Нововодолазька громада виділила 350 тисяч гривень на проєкти школярів

- У зв'язку зі збільшенням нашої території, до нас приєдналися майже 15 населених пунктів, вирішили розширити автопарк відділу благоустрою. Сьогодні на наше замовлення приїхало три нових одиниці техніки. Вишку брали на базі трактору, бо в селах багато бездоріжжя. Також вишка йде відразу з буром, - розповів голова Нововодолазької громади Олександр Єсін.

Новодолазька ТГ - перша громада на Харківщині, що запровадила в себе безкоштовний вивіз відходів для населення.

- В області для багатьох громад питання вивозу відходів приватних домоволодінь - колосальна проблема. У Новій Водолазі її успішно вирішили. Тому керівникам громад, де це питання залишається гострим, потрібно взяти до уваги досвід Нововодолажчини, можливо, приїхати сюди, щоб ознайомитися безпосередньо, - зазначив голова Харківської обласної ради Артур Товмасян.

Автор: Юлія Шматченко