У Нововодолазькому районі п'ять годин боролися з пожежею. ФОТО

05.07.2019 12:00 Область Online
Фото:kh.dsns.gov.ua Фото:kh.dsns.gov.ua
Наразі на Харківщині спостерігається найвищий ступінь (5 класу) пожежної небезпеки.

4 липня на Харківщині, так само, як і 3 липня, трапилось 26 випадків пожеж сухої трави, хвойної підстилки, очерету та сміття. Вогонь винищив майже 4 га сухої рослинності та завдав шкоди п'ятьом приватним господарчим спорудам і літній кухні.

Як повідомляє прес-служба ДСНС у Харківській області, найбільша серед цих пожеж трапилась у селі Стулепівка Нововодолазького району. Там, на відкритій території, горіла суха трава на площі 3 га. Рятувальники боролися з вогнем протягом п'яти годин і не дали йому охопити ще більшу територію та завдати шкоди людському майну.

У ДСНС нагадали, що наразі на Харківщині спостерігається найвищий ступінь (5 класу) пожежної небезпеки. Існує велика загроза виникнення загорянь за підвищення температури навколишнього середовища. Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області звертається до населення з проханням не провокувати пожежі на відкритих територіях та дотримуватися елементарних правил безпеки під час відпочинку на природі.

Читайте також: Осередки небезпечної інфекції знайшли у 22 районах області

Автор: Максим Грек