У Нововодолазькому районі затримали листоношу, яка систематично ошукувала пенсіонера

12.09.2018 15:57 Область Online
Фото: 2day.kh.ua Фото: 2day.kh.ua
Жінка «заробила» на 82-річному чоловікові 10 тисяч гривень.

У Нововодолазькому районі поліцейські затримали листоношу, яка майже рік привласнювала гроші 82-річного чоловіка. Нею виявилася 46-річна жителька райцентру, що виховує п’ятеро дітей, двоє з яких — малолітні. Про це повідомляє прес-служба ГУ Національної поліції в Харківській області.

Як розповіли правоохоронці, минулого жовтня жінка отримала у відділенні поштового зв’язку пенсію у розмірі 3390 гривень, яку повинна була передати 82-річному чоловікові. Дідусеві вона віддала всього 2390 гривень, після чого довірливий пенсіонер розписався у відомості про отримання повної суми. Таким чином листоноша ошукувала пенсіонера протягом 10 місяців, заробивши на дідусеві 10 тисяч гривень, які вона витрачала на власні потреби.

Слідчими Нововодолазького відділення поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 та ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Тепер горе-листоноші загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Наразі жінці повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення. Спричинений матеріальний збиток вона вже відшкодувала потерпілому. Слідчі дії тривають.