У п'яти громадах на Харківщині отримали дитяче харчування завдяки допомозі Польщі

05.06.2022 14:45 Область Online
Дитяче харчування в кількості 110 ящиків, по 24 пачки в кожному, для малечі п'яти громад Харківської області закупили в компанії, яка працює в Хорольській громаді на Полтавщині.

Дитяче харчування передали Коломацькій селищній, Валківській міській, Олексіївській сільській,  Роганській селищній, Краснокутській селищній громадам Харківської області. Це відбулось у рамках  програми «Підтримка молодих мам з дітьми – запорука збереження людського капіталу територіальних громад в умовах війни з росією». Забезпечила дію цієї програми на Харківщині команда громадської організації «Польсько-українська аграрна асоціація» та Центру  розвитку місцевого самоврядування.  

– Ця програма  стала можливою завдяки Фонду допомоги Україні (Варшава) та Польсько-українській господарчій палаті – президенту  пану Яцеку Пєхоті та віце-президенту Даріушу Шимчихі, – зазначила голова правління ГО «Польсько-українська аграрна асоціація», керівниця Центру розвитку місцевого самоврядування Діана  Баринова. 

Вона подякувала партнерам за допомогу та підтримку в цей складний для України час і додала, що поляки не тільки  допомогли  мамам з діточками, а й ще зробили внесок у підтримку української економіки, бо дитяче харчування закупили в компанії, яка працює  в Хорольській громаді на Полтавщині. 

– Сьогодні діти – це наш найголовніший капітал! Маємо робити все можливе, щоб знаходити можливості для підтримки, – зауважив заступник голови правління Польсько-української аграрної асоціації  Віктор Нестеренко.      

Раніше ми писали також,  як у Польщі приймають жителів Харківщини 

       

Автор: Інна Можейко