У Первомайському посадили алею на честь ювілею видатного філософа Сковороди

30.10.2022 13:45 Область Online
30 дерев різних порід було висаджено в місті Первомайський Харківської області до 300-річчя видатного українського письменника та філософа, життя якого було тісно пов'язане зі Слобожанщиною.

3 грудня увесь світ відзначатиме ювілей видатного українця: дата його народження увійшла до переліку ювілейних дат ЮНЕСКО 2022 року.

В Україні, попри війну, також відзначатимуть ювілей на державному рівні – таке рішення прийняв Кабмін на засіданні 12 жовтня.

На Харківщині в Первомайському  на честь українського філософа, просвітителя-гуманіста, поета й педагога 29 жовтня висадили 30 дерев на алейках 1/2 мікрорайону (місцева назва – «Бродвей»).  До висадки дерев долучилися і місцеві мешканці, і гості з Харкова.

Як стверджує харківський архівний дослідник Андрій Парамонов, мандрівний філософ бував на території Первомайської громади, бо саме з Олексіївки був родом його улюблений учень Михайло Коваленський, ім'я якого зараз носить міська бібліотека.

До речі, там відбулась презентація книги «Дорогами Сковороди» та надані літературні подарунки сільським бібліотекам Первомайської і Олексіївської громад. Захід завершили концертною програмою вокалісти та виконавці ХНАТОБу.

Автор: Інна Можейко