У Первомайському районі псевдопоштарка ошукала пенсіонерів на майже 6 500 гривень

22.12.2020 11:51 Область Online
На Харківщині поліцейські встановили особу та місцезнаходження жінки, яка обманом виманювала гроші у пенсіонерів.

Правоохоронці Первомайського відділу поліції отримали заяви від трьох потерпілих у серпні та вересні цього року. Пенсіонери розповіли, що до них додому приходила жінка, яка представлялася поштаркою. Вона казала, що пенсіонерам нарахована одноразова допомога у сумі 185 гривень. Жінка давала потерпілим купюри великого номіналу, отримувала від людей решту і йшла. Лише після того, як її вже не було, пенсіонери виявляли, що купюри були несправжніми – сувенірними. Загальна сума збитків потерпілих склала майже 6 500 гривень.

Поліцейські встановили особу та місцезнаходження жінки – це була  51-річна мешканка Донецької області, раніше її вже судили за такі ж злочини. Також встановлюється її причетність до  подібних злочинів на території інших областей України.

Слідчі Первомайського відділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України та проводять досудове розслідування. Максимальне покарання згідно із санкцією статті передбачає до 3 років позбавлення волі.

Читайте також Дівчинку, яка зникла в Дергачівському районі, знайшли у Харкові