У Первомайському вуличні художники розмальовують під'їзди - ФОТО

02.07.2020 16:48 Область Online
У планах міста – зробити з цього туристичну фішку.

Замість сірих та непоказних під’їздів у Первомайському почали з’являтися яскраві та оригінально розмальовані входи у будинки. Наразі в місті близько 30 таких об’єктів. Але незабаром їх з’явиться ще більше – на базі хабу «Комора» почала працювати школа вуличного мистецтва. Її «студентами» вже стали 15 підлітків, які бажають розмальовувати Первомайський. Їх прагнення збігаються з планами мерії. Безліч яскраво розмальованих об’єктів мають привабити туристів, а розвиток туризму один з трьох пріоритетних напрямків у Плані соціально-економічного розвитку міста.

– Ми хочемо розвивати туризм, і у наших планах розмалювати все місто, –- розповіла «СК» начальник відділу культури і туризму виконавчого комітету Первомайської міської ради Ольга Павлова. – У Первомайському туристично привабливих місць небагато – лише Олексіївська фортеця. А завдяки безлічі розфарбованих об’єктів наше місто буде виділятися на фоні інших, бо таких в Україні небагато.

Перший яскраво розфарбований під’їзд з’явився у Первомайському у березні цього року. Тоді за ініціативою міського голови Миколи Бакшеєва у місті провели акцію «День чистоти». Мерія для всіх бажаючих оновити дитячі майданчики та під’їзди будинків виділила фарбу та пензлі. Співробітниця міського відділу культури Людмила Федорченко, яка за фахом дизайнер-архітектор, разом зі своїм чоловіком вирішили суттєво преобразити свій будинок та сусідній – на під’їздах почали з’являтися великі яскраві квіти. Така ідея припала до душі й іншим сусідам, і вони почали замовляти яскравий «апгрейд» своїх під’їздів.

А з 1 липня на базі хабу «Комора» почала працювати школа вуличного мистецтва, де підлітки навчаються азам стріт-арту. У школи вже багато замовлень від жителів різних будинків, тож улітку юні художники будуть при ділі, займатимуться корисною справою і зароблятимуть гроші.

– Наразі вже багато замовлень, за які люди платять. Розмалювати під'їзд коштує від 700 до 1500 гривень (залежить від розмірів), це вже з фарбою, – розповіла Ольга Павлова.

Читайте також: «Переживання тільки за людські життя, а не за себе»: молоді медики Харківщини долучаються до боротьби з коронавірусом

Автор: Юлія Шматченко