У Первомайському з’явилися ліхтарі на сонячних батареях – ФОТО

24.04.2020 12:15 Область Online
Фото: pervom-rada.gov.ua Фото: pervom-rada.gov.ua
До реалізації проекту долучилися місцеві активісти.

У Первомайському розпочали впроваджувати проекти в рамках Бюджету участі, які стали переможцями в минулому році. В рамках першого проекту в сквері між 4 та 6 мікрорайонами встановили чотири ліхтарі на сонячних батареях, термін служби яких розрахований приблизно на п'ять років. Проект обійшовся майже у 50 тисяч гривень.

До реалізації цієї задумки долучилися і активісти. Треба було забетонувати заставні під стовпи, на що в проекті не було закладено грошей. Тому автор проекту разом зі своїми знайомими зробили це напередодні Великодня, 18 квітня.

А потім місцеві комунальники змонтували опори та ліхтарі. І 22 квітня проект був повністю реалізований.   

Як розповів «СК» перший заступник міського голови Первомайського Антон Орєхов, завдяки цьому проекту була розв'язана проблема, яка довгий час турбувала місцевих жителів

– У тому сквері є два дитячі майданчики, там у літній час відпочиває дуже багато і дорослих, і дітей, але нормального освітлення не було. Там неподалік є ліхтарі, втім туди потрапляють лише відблиски освітлення. Наразі цю проблему вирішено. Ці ліхтарі включаються автоматично й мають режим роботи економії електроенергії, – говорить Антон Орєхов.

Читайте також: Названо переможців обласного конкурсу «Разом в майбутнє» – ПЕРЕЛІК

Автор: Савелій Мякушко