У Первомайському з'явиться центр для реабілітації атовців. Фото

05.01.2019 11:00 Область Online
Фото: Ніна Харченко/Facebook Фото: Ніна Харченко/Facebook
Відділення реабілітації запрацює в Центральній районній лікарні.

Тут створять умови для фізичної, психологічної та соціальної реабілітації для ветеранів АТО, внутрішньо переміщених осіб, а також для всього населення міста, повідомляють в Первомайській міській раді.

Відділення ремонтують у рамках проекту «Майбутнє створюється зараз», який реалізується в рамках Гранту, що надається Міністерством з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України за підтримки Світового банку. Загальна вартість складає понад 4 мільйони гривень.

В фізіотерапевтичному відділенні уже розпочалися ремонтні роботи: проводиться перепланування кабінетів, виконуються демонтажні роботи, завезені будівельні матеріали. Також придбали сучасні тренажери, яких раніше не було в лікарні, прості та зручні у використанні, з м’якими сидіннями, які будуть використовуватись у фізичній реабілітації пацієнтів для відновлення рухів рук і ніг.

— Сучасно обладнане відділення реабілітації допоможе пацієнтам швидше відновитись після оперативних втручань, кардіологічних недуг, інсультів та інших церебральних уражень, — розповідає старша медична сестра Зоя Ткаченко.

Читайте також: Субсидію не даватимуть харків'янам, які не мають мобільного телефону