У Пісочині під Харковом стане більше поліцейських офіцерів громади

05.02.2021 17:08 Пісочин
У селищі Пісочин Харківського району протягом року може з'явитися ще один поліцейський офіцер громади. Таке рішення попередньо ухвалили сьогодні, 5 лютого, під час робочої зустрічі голови громади з керівництвом Нацполіції.

5 лютого у Пісочинській територіальній громаді з робочим візитом були заступник голови Національної поліції України Олександр Фацевич, начальник ГУ НП у Харківській області Андрій Рубель, начальник управління з взаємодії з громадами Департаменту превентивної діяльності НПУ Майя Бреславська, керівниця відділу з правоохоронних питань посольства США Сара Лангенкамп, радник і координатор проєктів відділу з правоохоронних питань посольства США Френк Геберт та Андрій Книш.

Читайте також: У колишньому Балаклійському районі на Харківщині ділять комунальні підприємства

 

Під час зустрічі голова селищної громади Олег Чернобай показав гостям поліцейську станцію та обговорив питання організації службової діяльності поліцейських офіцерів громади.

– У Пісочині поліцейські офіцери громади мають дуже великий авторитет і підтримку населення. Це нетипова ситуація для України, в хорошому сенсі. Добровольці патрулюють територію селища у вечірній та нічний час разом з офіцерами, – розповів "Слобідському краю" голова селища Олег Чернобай. – До того ж у нашій громаді зростає кількість населення. Адже у нас здається багато нового житла, тому у нас щорічно кількість населення зростає на 400 осіб. Тому я звернувся до керівництва Нацполіції з проханням додати ще одну посаду поліцейського офіцера громади.

Університет внутрішніх справ підготує відповідного співробітника та купить йому службовий транспорт. А селищна рада забезпечить офіцера службовим приміщенням та пальним. До того ж розглядається питання надання житла. Минулого року офіцеру громади надали службову квартиру.