У Пісочині збирають допомогу великій родині, у якої згорів будинок

30.12.2020 13:46 Область Online
Фото надано Павлом Жорніком Фото надано Павлом Жорніком
Днями у багатодітної родини з Пісочина Харківської області згорів будинок. Небайдужі вже привозять погорільцям потрібні речі і гроші, а також беруть безпосередню участь у відновленні будинку.

Увечері 27 грудня в Пісочині згорів будинок по вулиці Транспортна, 98. Вогонь повністю знищив весь дах площею 250 квадратних метрів.

Фото: kh.dsns.gov.ua

Небайдужі люди вже оголосили про збір необхідних речей, аби допомогти погорільцям. Як розповів «СК» Павло Жорнік, який проживає в цьому будинку, багато людей уже відгукнулися.

– В одній частині будинку проживають мої батьки з молодшим братом, в іншій частині живу я зі своєю родиною, у мене троє дітей, семирічна і дев'ятирічна доньки та 10-річний син, і в третій частині живе старший брат зі своєю родиною, у них п’ятеро дітей: дворічна і восьмирічна доньки та семирічний, дев'ятирічний і 10-річний сини, – розповідає Павло. – Багато людей вже відгукнулися – везуть речі, хтось допомагає фінансово, дехто бере безпосередню участь у відновленні будинку. Одразу зранку 28 грудня прийшли сусіди і допомагали все розгрібати. Наразі над відновленням будинку кожен день працює по 30-35 людей. Роботи киплять, вже сьогодні-завтра поставимо каркас даху, потім покриватимемо його металом, щоб перейти до внутрішніх робіт.

Павло Жорнік розповів, чого вони потребують у першу чергу.

– Те, що було на першому поверсі, в основному ціле. А ось все, що було на другому поверсі, все згоріло. Там жили діти старшого брата, тому усі дитячі речі повністю згоріли. А речі старшого брата, який жив на першому поверсі, в основному уціліли. А у мене навпаки, оскільки я жив на другому поверсі, а мої діти на першому. Тому наша перша необхідність – дитячі речі, іграшки тощо. Звісно, потрібні фінанси, оскільки це все коштує величезних грошей. Ще потрібні оздоблювальні матеріали для ремонту: гіпсокартон, саморізи, цвяхи тощо, – каже Павло Жорнік.

Читайте також: Новий рік у затишку й комфорті: у Пісочині дитячий будинок сімейного типу отримав сучасне житло

Як розповіли в Пісочинській селищній раді, погорільцям виділять матеріальну допомогу.

Якщо ви маєте можливість допомогти, номер картки Жорніка Павла Володимировича: 4149629385201850. Телефон для зв’язку: +380 (96) 962 98 39

Автор: Савелій Мякушко