В управлінні СБУ Харківщини викрили «крота», який працював на фсб рф. Відео

09.08.2022 15:10 Область Online
Джерело: Офіс Генерального прокурора Джерело: Офіс Генерального прокурора
На Харківщині викрили мешканку Куп'янська, яка активно підтримувала та виправдовувала збройну агресію рф та «крота» спецслужб рф у Харківському управлінні СБУ.

СБУ викрила «крота» спецслужб рф у своєму харківському управлінні. Чоловік працював у координаційному штабі Управління СБУ у Харківській області. Влаштувався туди агент невдовзі після початку війни, а раніше працював у Харківській міськраді. Завербував зрадника кадровий співробітник фсб. В обмін на співпрацю ворог надав  «кроту» гарантії безпеки для нього і його родини, у випадку, якщо рф вдасться захопити регіон.

- Завдяки своєму службовому становищу затриманий передавав ворогу українські розвіддані про зс рф, а також про плани і діяльність ЗСУ, українських правоохоронних органів і спецслужб, - кажуть у СБУ Харківщини.

Цю інформацію окупанти використовували для передислокацій своїх підрозділів, аби захистити себе від артилерійських ударів ЗСУ. Втім, такі дані знадобилися окупантам і для планування диверсій та масованих артобстрілів і прицільних ракетних ударів по стратегічних об'єктах міста.

Затримали зрадника «на гарячому» – після того, як він попросив спецслужби рф завдати удару по об'єкту, де знаходиться особовий склад СБУ. Наразі агенту повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

Окрім того, СБУ викрила й колаборантку з Куп'янська. За даними слідства, жінка протягом багатьох років чекала  на «визволення». Одразу після вторгнення окупантів вона добровільно перейшла на бік ворога та підтримала окупаційний режим на тимчасово окупованих територіях.

- Аби довести свою відданість загарбникам жінка навіть отримала російський паспорт та показово надала інтерв’ю рашистським змі. У пропагандистському відео, яке з’явилось в мережі інтернет, жінка радіє приходу «визволителів» та закликає усіх підтримати ворожий режим, - йдеться у повідомленні.

На фото колаборантка з тимчасово окупованого Купянська. Джерело: СБУ у Харківській області

Наразі жінці повідомлено про підозру за ч.3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Автор: Анастасія Хушану