У селі на Харківщині з’явиться свій комп'ютерний томограф

17.02.2021 17:22 Область Online
Нове медичне обладнання має з’явитися у відділенні екстреної медичної допомоги у селі Катеринівка Лозівського району Харківської області.

Приймальне відділення Лозівського територіального медичного об’єднання у Катеринівці фактично переобладнують на відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги – за державною програмою «Велике будівництво». Про це повідомляють у Лозівській міській раді.

У село – за біометрикою: у Старовірівці запускають видачу ID-паспортів

Наразі у приймальному відділенні готують приміщення для комп’ютерного томографа (КТ) та магнітно-резонансної томографії (МРТ). У рамках проєкту «Велике будівництво» Лозівське ТМО має отримати це обладнання протягом місяця-півтора.

– Спочатку ми завершемо спеціальне облаштування приміщень, а потім там встановимо КТ та МРТ. Ремонтні роботи завершаться десь за місяць. Думаю, що за місяць-півтора отримаємо і обладнання, – зазначив «Слобідському краю» заступник Лозівського міського голови Ашот Керопов.

Вартість реконструкції приміщення складає 11 986 072 гривні. Замовник робіт та розпорядник коштів – Департамент капітального будівництва ХОДА. Торік підрядник виконав робіт на понад 7 мільйонів гривень. Для завершення реалізації проєкту необхідно ще майже 5 мільйонів гривень.

Як повідомив «Слобідському краю» секретар Лозівської міської ради Юрій Кушнір, громада 15 лютого виділила 498 440 гривень для співфінансування цього соціально важливого проєкту (10 % від зазначеної вище суми).

Читайте також: Працівника Лозівської РДА підозрюють у шахрайстві