У Старовірівській громаді нагородили чоловіків, які врятували із пожежі чотирьох людей

12.01.2022 16:45 Область Online
Фото: фейсбук ГУ ДСНС України у Харківській області Фото: фейсбук ГУ ДСНС України у Харківській області
Нагороди отримали мешканці Другої Старовірівки Харківської області за порятунок людей із пожежі 25 грудня.

12 січня начальник ГУ ДСНС України в Харківській області Олександр Волобуєв особисто нагородив Василя Чередніченка та Дмитра Гербута почесними грамотами та почесними відзнаками. Про це йдеться на сторінці Фейсбук ГУ ДСНС України у Харківській області.

Під час пожежі 25 грудня 2021 року в селі Друга Старовірівка Старовірівської громади спалахнув будинок № 30 по вулиці Зарічній. Дмитро Гербут прокинувся під час пожежі і зміг вивести з полум’я бабусю, свою 13-річну сестру та 9-річного хлопчика, що тоді ночував у них вдома, але врятувати ще й 8-річного брата, що залишився в будівлі, хлопець вже не міг. Йому на допомогу прийшов Василь Чередніченко. Чоловік тричі входив до палаючого, затягнутого димом дому, перш ніж знайшов хлопчика під ліжком в одній з кімнат. Урятованого винесли на вулицю, де він прийшов до тями. Згодом всіх постраждалих госпіталізували, а в ДСНС пообіцяли представити двох героїв до нагород, що й було виконано 12 січня.

Василя Чередніченка нагородили в будівлі Старовірівської сільської ради. Начальник ГУ ДСНС України у Харківській області Олександр Волобуєв та заступник голови Добровільного пожежного товариства України Володимир Завада вручили герою Почесну грамоту ДСНС України та Почесну відзнаку ДПТ України «За покликом серця».

16-річного Дмитра Гербута відзначили в Старовірівській філії Старовірівського ліцею, де навчається юний герой. Йому також урочисто передали грамоту ДСНС України та відзнаку ДПТ України «За покликом серця».

Читайте також: Пожежа в Золочівській громаді: з будинку евакуювали сімох людей

Олександр Волобуєв від імені всіх рятувальників Харківського гарнізону ДСНС подякував Дмитру і Василю за проявлені сміливість та рішучість у надзвичайній ситуації.

– Нам дуже приємно нагороджувати молодих людей, які проявляють справжній героїзм під час виникнення надзвичайних ситуацій. Ми пишаємось їхнім вчинком, який заслуговує на повагу. Для порятунку людського життя не потрібно бути професійним рятувальником. Це може зробити кожна людина, яка не байдужа до людського горя і готова прийти на допомогу іншим. Ми номінували наших героїв на участь у Всеукраїнській акції “Герой-рятувальник року", – зауважив начальник ГУ ДСНС у Харківській області під час спілкування з журналістами.

Автор: Михайло Татарінов