У Вовчанську активісти продають з аукціону сміття, щоб зібрати на спортмайданчик

05.04.2021 13:21 Область Online
Фото facebook.com Фото facebook.com
У Вовчанську Харківської області стартував «Аукціон чистоти», завдяки якому активісти планують зібрати гроші на будівництво нового спортивного майданчика для тренування дітей.

Благодійний аукціон чистоти у Вовчанську проводиться вже другий раз, він направлений на збір сміття, яке потім «продається» у прямому ефірі в Інстаграмі. У минулому році «Слобідський край» уже писав про брейкдансера Максима Тележного, який на початку карантину збирав сміття у місті, «продавав» його через Інтернет, а виручені гроші спрямував на допомогу районній лікарні у боротьбі з ковідом, а також дитячому садку та багатодітним сім’ям.

Читайте також На Харківщині медики «швидкої» врятували немовля, в якого зупинилось серце

«Аукціон чистоти 2021»  стартував у Вовчанську 4 квітня, цього разу активісти на чолі з Максимом мріють зібрати гроші на сучасний спортивний майданчик для занять воркаутом, де також можна буде зайнятися баскетболом та брейкдансом. Площадку планують установити біля школи № 3, де вчився Максим, на місці старої шкільної площадки, яка вже багато років знаходиться у занедбаному стані.

Незважаючи на те, що аукціон стартував лише вчора, вдалося зібрати 3 800 гривень, але частину грошей активісти направили на допомогу хворому на лейкоз маленькому хлопчику з Харкова. Інша частина зібраних коштів пішла «в скарбничку».

Щоб зібрати гроші на спортмайданчик, у планах Максима Тележного також є випуск сувенірної атрибутики: магніти, футболки, шапки та інше.

«Аукціон чистоти» триватиме весну та літо.