У Харківській області вогонь знищив понад 100 гектарів територій

30.03.2020 11:35 Область Online
Фото: ДСНС у Харківській області Фото: ДСНС у Харківській області
За тиждень на відкритих територіях Харківщини сталось понад 300 пожеж, а їх площа сягнула 100 гектарів.

Як повідомили в Головному управлінні ДСНС у Харківській області, протягом минулого тижня рятувальники понад 300 разів виїжджали на гасіння сухої трави, хвойної підстилки, листя, очерету та сміття.

— Переважна їх більшість трапляється через легковажність громадян, котрі, попри чисельні застереження рятувальників, продовжують наводити лад на своїх земельних ділянках та прилеглих територіях шляхом випалювання сухостою, — додали пожежники.

Також під час однієї з пожеж, що виникла у селі Ржавець Харківського району, 56-річна жінка, яка намагалась завадити розповсюдженню полум’я, отримала опіки рук. Крім того, внаслідок вогню, що перекидався від горіння трави та сміття, у людей згоріли п'ять господарчих споруд, грубі корми для худоби, паркани, два покинуті будинки. Ще в одному приватному будинку вогонь пошкодив дах.

Читайте також: На Харківщині на в’їздах у райони почали з’являтися карантинні блокпости

Харківські рятувальники нагадують: загасити займання трави поблизу житлового сектора на самому початку легко – просто вилити відро води чи закидати землею. Не допускайте спалювання сміття, особливо в суху вітряну погоду, не випалюйте очерет, суху траву та стерню, не дозволяйте дітям гратися сірниками та запальничками.