У Харківській області впіймали контрабандиста на коні – ФОТО

07.09.2020 18:20 Область Online
фото dpsu.gov.ua фото dpsu.gov.ua
Затримання сталося неподалік села Окіп Золочівського району.

Підозрілий рух у районі державного кордону, неподалік села Окіп Золочівського району, виявили харківські прикордонники відділу «Золочів» близько шостої ранку. Вони побачили підозрілу особу, яка вела коня з металевими клітками на спині, де знаходився якийсь вантаж. На вимогу прикордонників зупинитися особа не відреагувала та почала тікати.

Прикордонникам довелося зробити попереджувальний постріл з автомата, тільки після цього вдалося затримати порушника. Як з’ясувалося, у клітках знаходилися сім картонних коробок з тютюном для кальяну, які чоловік перевозив з Росії. Документів у порушника із собою не було, але він заявив, що є громадянином України.


фото dpsu.gov.ua

Тепер чоловіка притягнуть до адміністративної відповідальності за ст. 202 «Порушення прикордонного режиму, режиму в пунктах пропуску через державний кордон України або режимних правил у контрольних пунктах в’їзду-виїзду».


фото dpsu.gov.ua

Також стосовно нього склали адміністративні матеріали за ст. 204-1 «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України» і ст. 185-10 «Злісна непокора законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця або працівника Державної прикордонної служби України або члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону», рішення за якими прийме суд.


фото dpsu.gov.ua

Тютюн  вартістю понад 105 тисяч гривень передали представникам митниці.

Читайте також Більше 2000 протоколів за порушення карантину складено на Харківщині