Топ-8 креативних контрабанд на Слобожанській митниці

04.01.2021 13:34 Суспільство
На Слобожанській митниці розповіли про найзухваліші спроби провезти контрабанду на Харківщину.

За минулий рік у пункті  пропуску «Гоптівка» у Харківській області сталося кілька оригінальних випадків порушення митних правил, коли громадяни намагалися провезти товар повз пильного ока митників.

1 місце – 20 кілограмів  марихуани у паливному баку авто

Подія трапилася напередодні минулого Різдва. Працівники пункту пропуску «Гоптівка» під час огляду автомобіля, який в’їхав  з України до РФ смугою руху «зелений коридор», за допомогою службового собаки митниці Ів Сен Лорана виявили у паливному баці 66 вакуумованих поліетиленових пакунків, в яких було 19,3 кілограма марихуани.  

2 місце –  понад 12 кілограмів марихуани у паливному баку

Трохи меншу кількість марихуани – 12,2 кілограма, виявили на «Гоптівці» напередодні  свята Водохрещі. Під час огляду легкового автомобіля, який прямував до РФ,  на горловину паливного баку та зону технологічної кришки паливного баку, що знаходилась під пасажирським заднім сидінням, спрацював службовий  собака митниці, цього разу фокстерьєр Арчі. Серед пального митники виявили 55 пакунків з марихуаною загальною вагою 12,2 кг.

3 місце – 100 приладів біорезонансної терапії «Life Balance» 

Двох жінок, матір з дочкою, які  на собі переміщували 100 приладів біорезонансної терапії «Life Balance», викрили наприкінці січня на пункті пропуску «Гоптівка».  Жінки сховали прилади під верхній одяг та мали неприродно «пишний» вигляд.

Також у ході митного огляду особистих речей та транспортного засобу знайшли  приховані комплекти з проводу, металеві пластини, плати, блоки живлення, дроти з виходом USB. Це було сховано і в обшивці заднього сидіння автомобіля, і у сумці з автомобільними інструментами, і  серед особистих речей, і навіть у манежі для немовлят. Загальна попередня вартість вилучених предметів склала 1,5 мільйона гривень.

Читайте також Випуск продукції машинобудування на Харківщині зменшився на 20 %

4 місце – наркотики в електропічі  «Saturn»

Близько 350 грамів метадону у в картонній коробці з написом «Піч електрична «SATURN» намагалися ввезти в Україну через пункт пропуску  «Гоптівка» .

5 місце – бабця-контрабандистка

71-річна громадянка прямувала до Російської Федерації у пасажирському мікроавтобусі. Під час митного огляду на пункті на літню жінку зреагував службовий собака фокстер’єр Арчі. Співробітники пункту пропуску  вирішили запросити жінку на індивідуальне спілкування. В результаті огляду  особистих речей та одягу стали дві пляшки з речовиною рослинного походження вагою близько 430 грам. Вони були загорнуті у поліетиленову стрічку та знаходилися у внутрішніх кишенях кофти.

6 місце – понад 10 кілограмів марихуани в паливному баці

Під час огляду легкового авто очарка Любомир допоміг виявити в паливному баці замість бензину 28 пластикових пляшок з марихуаною загальною вагою 10, 7 кілограмів. 

7 місце — спроба вивезти 500 тисяч рублів

Працівники пункту пропуску «Гоптівка»  виявили у громадянина незадекларовану валюту – півмільйона російських рублів.

І нарешті 8 місце – 400 грамів марихуани під ноутбуком

Напередодні нового 2021 року сталася ще одна спроба провезти через пункт пропуску «Гоптівка» МП «Щербаківка»  наркотичну речовину. Службовий собака митниці Арчі спрацював на особисті речі одного з пасажирів мікроавтобуса, а коли  авто перевели на «червоний коридор» для митного огляду, собака  спрацював повторно  вже на сумку цього ж пасажира. Митники виявили всередині сумки,  під ноутбуком, 6  поліетиленових згортків з речовиною сіро-зеленого кольору рослинного походження.

Але це було ще не все. Арчі зреагував втретє, цього разу на кишеню штанів пасажира. Там знайшли ще одну схованку з пакетом такої ж речовини.

Читайте також Масштабний кулінарний проєкт стартував на Харківщині