У Харківському районі скажений кіт вкусив господарку

19.11.2019 17:48 Область Online
Фото: 24tv.ua Фото: 24tv.ua
Здоров'ю та життю жінки нічого не загрожує.

За інформацією ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області, минулої неділі, 17 листопада, в селі Травневе Манченківської селищної ради Харківського району зареєстрований випадок сказу кота, який підтверджено лабораторно.

Як повідомила кореспондентові «СК» заступник голови Харківської райдержадміністрації Оксана Малишева, сказ виявили у домашнього кота.

Минулими вихідними домашній кіт почав поводитися агресивно — вкусив господарку за ногу і втік. Потім сусіди разом з жінкою зловили кота і посадили в клітку, після чого викликали фахівців Харківського районного управління  Держпродспоживслужби. Вони провели дезінфекцію та прищепили всіх тварин із сусідніх будинків. Кіт, який вкусив господарку, в той же день помер. У результаті провели відповідні аналізи і виявили у тварини сказ, — розповідає заступник голови Харківської РДА.

За словами Оксани Малишевої, медики оглянули постраждалу жінку і провели всі необхідні заходи, її здоров'ю та життю нічого не загрожує. Зараз її лікування триває.

У зв'язку з цим інцидентом вчора, 18 листопада, Харківським районним управлінням Держпродспоживслужби області при Харківській РДА було проведене позачергове засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії. На цьому засіданні були накладені карантинні обмеження по сказу на територію села Травневе з прилеглими лісовими та польовими масивами. Також затвердили план комплексних заходів щодо ліквідації сказу тварин на територіях двох сіл Манченківської селищної ради — Травневого та Санжарів.

Згідно із затвердженим планом фахівцями Харківської районної державної лікарні ветеринарної медицини разом з органами місцевого самоврядування проводяться необхідні протиепізоотичні заходи. А саме — переоблік тварин, схильних до сказу, профілактичні щеплення невакцинованих проти сказу тварин та роз’яснювальна робота серед населення.

Читайте також: ДТП у Харкові: пенсіонера з понівеченого авто діставали рятувальники — ФОТО