У холоді та без їжі: у Чугуївському районі мати на добу залишила двох малих дітей

02.02.2021 13:24 Область Online
provce.ck.ua provce.ck.ua
Як повідомили 2 лютого в пресслужбі поліції Харківської області, у Чкаловській громаді двоє малих дітей на добу залишилися без нагляду.

У поліцію про подію 30 січня повідомила соцпрацівниця Чкаловської селищної ради. За її словами, в селі Залізничне, де вона мешкає, прямо на вулиці вона побачила маленького хлопчика. Він блукав вулицею у самій майці та колготках. Соцпрацівниця впізнала 4-річного хлопчика ыз сім'ї, яка знаходиться під соціальним наглядом.

Про подію вона повідомила офіцеру громади Олександру Настенку. Поліцейський разом зі своїм колегою Романом Ковальовим негайно виїхали за вказаною адресою. Правоохоронці встановили, що хлопчик разом з дворічною сестрою були вдома самі.

"Опівдні малолітній у спідній білизні вийшов на вулицю через незачинені двері будинку та пішов вулицями села при мінусовій температурі повітря. Його виявила соцпрацівниця, яка мешкає неподалік родини", – повідомили в поліції.

Під час спілкування з місцевими жителями поліцейські з’ясували, що останнього разу односільчани бачили матір дітлахів 29 січня. Жінка була напідпитку та збиралася їхати до Харкова. Батько малечі знаходився на заробітках.

Поліцейські громади придбали дітям продукти харчування, предмети гігієни та викликали на місце інспектора соціального захисту Чкаловської селищної ради. Дітей доставили до дитячого відділення Чугуївської центральної лікарні для огляду. Того ж дня малюків у задовільному стані здоров’я забрав з медзакладу їх батько.

Читайте також: На Дворічанщині жінка народила дитину, не доїхавши до пологового

На даний час триває перевірка. Відносно матері дітей буде складений адміністративний протокол за ст. 184 (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей) Кодексу України про адміністративні правопорушення.