У Змієві капітально відремонтують міст через річку. Фото

25.10.2018 17:37 Область Online
Фото:facebook/groups/golovazmrda Фото:facebook/groups/golovazmrda
24 жовтня затверджено остаточний графік та види ремонтних робіт на мосту через річку Мжа.

Про це повідомляє прес-служба голови Зміївської районної державної адміністрації.

Відповідно до проектної документації загальна кошторисна вартість капремонту незамінної інженерної споруди, яка сполучає не лише дві частини міста Зміїв, а й районний центр з обласним містом через автомобільну дорогу загального користування державного значення Р‑78 "Харків-Зміїв-Балаклія-Гороховатка", станом на 2 серпня 2017-го складала 25 873 198 грн (21 154 355 грн з яких було виділено з державного бюджету і передано до району 15 червня 2018-го).

 — На превеликий жаль, дорогоцінний час, коли стояла тепла та суха погода, придатна для проведення подібних робіт, було втрачено: міська рада, яка спочатку була замовником робіт, під час двох тендерів так і не визначила переможця. Тому було прийнято термінове рішення повернути кошти до районного бюджету і замовником будівництва призначити Зміївську районну державну адміністрацію, — прокоментував ситуацію голова Зміївської РДА  Віталій Кошеленко.

За його словами, підрядник ПП "Престиж Буд Сервіс" зобов'язався освоїти перші 12 млн грн до кінця цього року.

 — Терміни стислі, погода несприятлива, але будемо намагатись зробити все від нас залежне, аби заплановані роботи в 2018 році відповідно до проектної документації з проведення капітального ремонту нашого мосту були втілені в життя, — додав очільник РДА. — Як тільки підрядник отримає ордер на організацію дорожнього руху на мосту і тут будуть встановлені реверсивні світлофори, уже з найближчого понеділка-вівторка розпочнеться перший етап робіт по одній смузі автошляху.

Як запевнив заступник голови ХОДА Вадим Данієлян, усі кошти, які виділені з державного бюджету для проведення капремонту мосту через Мжу протягом 2018-2019 років, будуть освоєні в зазначений період. Додатково 3 млн грн, яких не вистачатиме для завершення ремонтних робіт, що за графіком продовжаться навесні наступного року, буде виділено з районного та міського бюджетів. 


Довідка. Міст через річку Мжа в місті Зміїв, яким проходить автомобільна дорога загального користування державного значення Р‑78 “Харків-Зміїв-Балаклія-Гороховатка”, побудований 1961 року під тимчасові рухомі навантаження Н-13 та НГ-60. Його довжина становить 202,16 м, ширина — 9,8, з тротуарами обабіч.
За результатами обстеження були виявлені дефекти, пов'язані з недосконалою конструкцією мостового полотна та виходу з ладу гідроізоляції. Заплановано ремонт та захист бетонних поверхонь стійок проміжних опор, ремонт власне опорних частин, влаштування монолітної плити, монолітної тротуарної консолі та бордюру з природного каменю, відновлення асфальтового покриття проїзної частини, влаштування поліуританового покриття тротуарів з освітленням тощо.

Окрім того, ширина самого мосту буде збільшена за рахунок розширення тротуарів на 0,8 м. Вантажопідйомність споруди буде підвищена до сприйняття тимчасового навантаження А-11, НК-80, що дозволить здійснювати рух транспорту згідно з правилами дорожнього руху без обмеження маси транспортних засобів.

Читайте також: Відомо, скільки кілометрів доріг вдалося відновити цьоріч на Харківщині