У Зміївському районі масово отруїлися діти

15.04.2019 16:35 Область Online
Фото:RostovGazeta Фото:RostovGazeta
За добу з 12-13 квітня серед вихованців Слобожанського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) № 3 Комсомольської селищної ради Зміївського району зареєстрували 10 випадків інфекційних захворювань.

Факт госпіталізації підтвердили у Харківській обласній державній адміністрації.

«Шестеро дітей потрапили до Зміївської ЦРЛ. Їхній стан медики оцінюють як «нормальний». Діти під медичним наглядом, у них взяли аналізи», – повідомили у прес-службі Харківської ОДА.

У Головному управлінні Національної поліції України в Харківській області повідомили, що інформацію про цю подію внесли до Журналу єдиного обліку.
«Наразі ще немає результатів експертизи. Після їх отримання слідчим буде вирішено питання про відкриття кримінального провадження чи ні», 
– прокоментували правоохоронці.

Як згодом повідомили у ДУ «Харківський обласний лабораторний центр», маленьким пацієнтам установлений попередній діагноз харчова токсикоінфекція.

Щоб встановити фактор передачі та джерела ймовірного інфікування ще 12 квітня фахівці ДУ «Харківський ОЛЦ МОЗ України» провели епідеміологічне розслідування, у ході якого обстежили контактних осіб, відібрали зразки харчових продуктів, води, змивів з об’єктів зовнішнього середовища.

Тривають протиепідемічні заходи.

Читайте також: Скажена лисиця покусала харків’янина