Укравтодор розробив оптимальні маршрути до звільнених міст Харківщини

16.09.2022 16:55 Область Online
У Службі автомобільних доріг розробили оптимальні маршрути з Харкова до нещодавно звільнених міст Харківської області. Також «Укрзалізниця» відновили залізничне сполучення з деякими містами області.

Про це повідомляють Харківська обласна військова адміністрація та «Укрзалізниця».

У Службі автомобільних доріг у Харківській області рекомендують пересуватися цими автомобільними дорогами тільки у разі нагальної потреби, оскільки роботи з розмінування ще тривають.

Карта автомобільних доріг, якими "Укравтодор" рекомендує користуватися

– Якщо ж потреба нагальна – рекомендуємо рухатися виключно у світлу пору доби та дотримуватися безпечної швидкості руху, – повідомили в «Укравтодорі».

Зараз бригади ремонтників прибирають з доріг державного значення залишки військової техніки та вже здетоновані боєприпаси. Напередодні роботи проводилися на чотирьох автошляхах:

  • М-03 Київ – Харків – Довжанський;
  • М-20 Харків – Щербаківка;
  • М-18 Харків – Сімферополь – Ялта;
  • Т-21-10 Шевченкове – Балаклія – Первомайський – Кегичівка.

Ще 29 кілометрів доріг очищено від сміття та уламків.

Крім того, працівники Служби автомобільних доріг у Харківській області проводять обстеження мостів. На деокупованих територіях через військові дії виявили масштабні руйнування штучних споруд та дорожнього полотна.

Також «Укрзалізниця» продовжує відновлювати залізничне сполучення з містами Харківщини. З 19 вересня почнуть курсувати поїзди сполученням Харків – Дергачі та Харків – Чугуїв.