Унаслідок російської військової агресії на Харківщині загинули 45 дітей

23.06.2022 14:15 Область Online
З початку вторгнення військових російської федерації до Харківської області внаслідок дій окупантів загинули 45 дітей, ще 137 були поранені.

Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура.

Усього за весь час вторгнення росії на територію Харківської області через дії окупантів загинули 45 дітей поранені – 137.

Прокуратура навела декілька прикладів злочинів російських військових.

15-річний хлопець, учень Малоданилівського ліцею, 7 березня під час обстрілу Дергачів втратив ногу. Наразі він знаходиться в Нідерландах на лікуванні.

У березні в Ізюмі внаслідок авіаудару по житловому будинку загинули двоє дітей трьох та дев’яти років.

Ще одна родина на автівці з білими прапорами намагалася евакуюватися із села Лісне, але потрапила під обстріл. Росіяни розстріляли машину з танка. На місці загинули батько сімейства та дев’ятирічна дочка. Мати та 17-річний син отримали поранення.

Також в обласній прокуратурі повідомляють про 224 заклади освіти, які були пошкоджені через регулярні бомбардування та обстріли Харкова. Повністю знищено 21 заклад освіти. В області пошкоджено 166 закладів освіти.

Крім того, росіяни пошкодили 48 університетів та професійно-технічних училищ.

Від обстрілів постраждали ще й дитячі лікарні. Через бомбардування 24 лютого в дитячій клінічній лікарні в Харкові зникла електроенергія, без якої не може працювати медична апаратура, що забезпечує життя дітей у реанімації. Тоді в лікарні знаходилося 320 дітей. Другий обстріл стався 1 березня, коли лікарі проводили операцію. Попри вибухи, медики закінчили операцію та врятували життя дитині.