Університет для літніх людей з’явився в Куп’янському районі

10.11.2017 21:59 Область Online
Фото: geekfreewebdesign.co.nz Фото: geekfreewebdesign.co.nz
Бабусь та дідусів навчають опановувати гаджети та соцмережі.

У селі Курилівка-1 (колишнє військове містечко) з’явився «Університет третього віку», який розташований у відділенні денного перебування Куп’янського райтерцентру. Слухачами університету є пенсіонери: як ті, хто вже давно на заслуженому відпочинку, так і ті, хто нещодавно здобув такий статус. Завдяки перемозі в обласному конкурсі міні-проектів «Разом в майбутнє» тепер бабусь і дідусів будуть ще навчати і комп’ютерній грамотності, щоб вони могли вправно користуватися різними гаджетами. Вже є перший результат – літні студенти стали активними користувачами соціальних мереж.

– Відділення денного перебування відкрилося в 2009 році. Це досить популярне місце у місцевих пенсіонерів. Його активно відвідує близько 220 людей, навіть із прилеглих сіл приходять люди, – розповіла «СК» радниця голови Куп’янської РДА Сніжана Чернова. – Більшість відвідувачів – це колишні військові, тож хочуть спілкуватися зі своїми друзями, які сьогодні мешкають у різних містах і країнах. Так і народився проект «Університет третього віку». Завдяки перемозі у «Разом в майбутнє» ми придбали три ноутбуки, багатофункціональний ксерокс, роутер і провели Інтернет у приміщенні. Також закупили сучасні меблі та вісім настільних ламп. Узимку в терцентрі працює багато гуртів по інтересах – в’яжуть, вишивають ікони тощо. Але поки лампи стоять без діла, людей від моніторів не відірвати.

Пані Чернова зазначила, що на лекції «Університету третього віку» можна приходити також зі своїми ноутбуками чи іншими гаджетами. Центр працює з понеділка по п’ятницю.

Читайте також: На що можуть претендувати безробітні жителі області

Автор: Администратор сайта