В Ізюмі відкриють дитячий садок

15.04.2020 15:05 Область Online
фото kharkivoda.gov.ua фото kharkivoda.gov.ua
Заклад розрахований на 120 місць.

Як повідомили у Харківській облдержаміністрації, в рамках проекту реконструкції під дитячий навчальний заклад у будівлі по вулиці Сумській планується відновити зовнішні мережі водопостачання та водовідведення, укріпити перекриття та конструкції зовнішніх та внутрішніх стін. Буде проведено утеплення фасадів, установлено енергоощадні вікна та вхідні конструкції. На першому поверсі будівлі облаштують теплі підлоги, а вхід до закладу обладнають пандусом. Для забезпечення садка якісним опаленням буде встановлено автономну котельню на твердому паливі. Також проектом передбачено благоустрій і озеленення прилеглої території. Передбачається, що роботи фінансуються коштом Державного фонду регіонального розвитку при співфінансуванні з місцевого бюджету. 

За словами Ізюмського  міського голови Валерія Марченка, відкриття дитячого навчального закладу на 120 дітей дозволить суттєво покращити ситуацію з охопленням дошкільників освітою.

Читайте також Між двома селищами на Харківщині з’явиться алея з 500 дерев

У місті 15 районів, але освітні заклади зосереджені переважно у центральній частині міста, що створює складнощі доступу для жителів віддалених від центру районів. Новий дитсадок розрахований на три райони міста — «Нефтяник», «Поворотка» та «Піски», де проживає 412 дітей дошкільного віку, але розташовано лише два дошкільні заклади, на 53 та 55 місць, і фактично в них виховується 160 дітей, зазначив міський голова. 

Загалом в Ізюмі сьогодні функціонують 10 дошкільних навчальних закладів, у яких виховуються 1634 дитини. Але в місті мешкає 2471 дитина віком до 6 років. Загальний відсоток охоплення освітою дітей дошкільного віку по місту становить 74 %.

Автор: Олеся Скачко