Вакцина проти коронавірусу поїде в райони Харківщини 1 березня – Фото

25.02.2021 15:32 COVID-19
Фото ХОДА Фото ХОДА
Сьогодні, 25 лютого, на Харківщині розпочалася вакцинація проти Covid-19. Щеплювати медичних працівників почали на базі обласної дитячої інфекційної лікарні.

У першу чергу щеплюють медичних працівників, які надають допомогу пацієнтам з Covid-19 (працівників обласної інфекційної лікарні і служби екстреної медичної допомоги). Усього в перший день отримали щеплення 20 осіб, повідомив заступник директора Департаменту охорони здоров'я ХОДА Геннадій Бондарчук.

Як розповів директор Харківської обласної інфекційної лікарні Павло Нартов, зробити щеплення індійською вакциною CoviShield планують 30 працівникам його закладу. Це лікарі, старший і молодший медичний персонал.

Першою на Харківщині отримала щеплення проти коронавірусної хвороби лікарка інфекційного відділення для ковід-пацієнтів.

Читайте такожДе у Харківській області безкоштовно здати тест на коронавірус – ПЕРЕЛІК ПУНКТІВ

– У цьому відділенні лежать тяжкі хворі з кисневою недостатністю, у ньому найбільше вірусне навантаження, тобто імовірність інфікування лікарів і медичного персоналу найвища. У цієї жінка є родина, дитина, цим щепленням вона оберігає себе від вірусу, а згодом щеплення отримає і її родина, – розповів Павло Нартов.

Як повідомив Геннадій Бондарчук, із понеділка 1 березня вакцину почнуть доставляти у райони Харківської області та розпочнуть вакцинацію в районних пунктах щеплення. За рекомендаціями МОЗ, одна бригада протягом одної зміни може зробити приблизно 100 щеплень.

 

Загалом Харківщина отримала 30400 доз вакцини для 15200 осіб.

Автор: Тамара Кіч