Відновлення Куп’янська: в пріоритеті розмінування, мости та критична інфраструктура

19.10.2022 20:02 Область Online
У Харківській області триває робота з відновлення деокупованих територій. Так, поступово починає налагоджуватися нормальне життя в Куп’янську.

За словами начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, головне завдання – розмінування території, бо від цього залежить і відновлення критичної інфраструктури.

– Продовжуємо працювати над розмінуванням, оскільки від цього напряму залежить відновлення функціонування саме критичної інфраструктури. В нас уже 8 тисяч абонентів зараз із електроенергією, але ми надалі маємо підключати і під’єднувати. Для цього потрібне розмінування, – сказав він.

Начальник ХОВА додав, роботи щодо забезпечення світлом тривають. Також відновили газопостачання в селищі Куп’янськ-Вузловий, де проживає більше 4 тисяч людей.

Щодо мостів та переправ – це дуже важливе окреме питання і для його вирішення залучено підрядні організації.

– Через річку Оскіл доставляємо гуманітарні вантажі, тому ця критична інфраструктура – в пріоритеті, – підкреслив начальник ХОВА.

Також, за його словами, дуже багато супутніх проблем, таких як вивіз сміття і відновлення функціонування комунальних підприємств. 

– Думаю, найближчим часом ми зможемо запустити декілька підприємств у місті Куп’янськ. Сьогодні розпочала роботу поліклініка, і люди зможуть отримати всю необхідну первинну медичну допомогу. Також працює міська лікарня, і ми робимо все можливе для того, щоб її відновити, бо вона також постраждала від російських обстрілів, – розповів Олег Синєгубов.

Нагадаємо, в Харківській області триває відновлення газопостачання у звільнені населені пункти. З початку тижня на деокупованих територіях фахівці відремонтували газогони для майже 2000 родин.