Відновлення Куп’янська в режимі нон-стоп: у місті з’являються світло, вода та газ

12.10.2022 16:44 Область Online
У звільнених населених пунктах Харківської області тривають роботи з відновлення нормального життя, відновлювання зруйнованої інфраструктури та підготовки до зими.

За словами керівника Харківської ОВА Олега Синєгубова, у Куп’янську частково відновили електропостачання, зокрема живлення повернули до Куп'янської міської лікарні та трьох шкіл.

Також електропостачання відновили у селах Гусинка, Моначинівка, Просянка та Вишнівка. Загалом зі світлом вже більше 4 тисяч споживачів.

– Вчора подали вже до частини міста електроенергію, працюємо далі, щоб подати газопостачання. Критична інфраструктура дуже сильно пошкоджена, центр міста фактично знищений повністю. Зараз аналізуємо першочергові потреби і завдання, щоб забезпечити функціонування критичної інфраструктури, щоби по максимуму підготувати житловий фонд до опалювального сезону, – сказав Олег Синєгубов.

Начальник ХОВА подякував енергетикам та вибухотехнікам ДСНС, які з моменту деокупації Куп'янська працюють у режимі нон-стоп.

– Уже проводяться роботи з підключення об'єктів водоканалу та відновлення газопостачання. Продовжуємо спільно працювати над поверненням найнеобхідніших послуг населенню. Буде важко, як і всюди, однак спільними зусиллями ми зробимо все найнеобхідніше, щоби людям було легше прожити цю зиму, – додав Олег Синєгубов.

Нагадаємо, що минулої доби у Балаклії тривали відновлювальні роботи на житловому будинку по вул. Газовиків, 31. Там надзвичайники перекрили 200 кв. м даху. Також проводились інші роботи з відновлення нормальних умов життя в місті.