На Харківщині дорожники відремонтували за рік 19 об'єктів

29.09.2021 16:00 Область Online
У Харківській області відзвітували про ремонт майже 70 кілометрів доріг.

Як повідомили під час брифінгу в Харківській ОДА, за 2021 рік в області відновили та відремонтували 14 автодоріг та 5 мостів, а це приблизно 70 кілометрів полотна. Це сталося в рамках програми «Велике будівництво».

За словами директора ДП «Дороги Харківщини» Ігора Турченка, усі роботи на дорогах області, які були заплановані на 2021 рік, виконані. Головними об'єктами будівництва в цьому році були Харків – Липці – Борисівка, Новоіванівка – Орілька на Чернявщину, під'їзд до села Вільхівка, Студенок – Суха Кам'янка, Старий Салтів – Великий Бурлук – Приколотне, Ізюм – Оскіл.

Проте роботи на мостах на даний момент завершені лише на 90 %. 

Нагадаємо, на мосту Куп'янськ-Кругляківка роботи майже завершені. Їх виконання оцінюють у 99 %. На пішохідного мосту в Чугуєві завершують монтаж освітлення та роблять розмітку, а виконання робіт оцінили у 95 %.

Читайте також: Як змінився після ремонту міст у Зміївській громаді. Фото

Крім того, є два об’єкти, які відстають у графіках виконання робіт. Зазначається, що їх ремонт було розпочато в цьому році.

Перший об'єкт – це міст на дорозі Дергачі – Дворічний Кут. Наразі там виконують роботи з асфальтування нижнього шару покриття. Другий об'єкт також міст, але вже на автошляху Золочів – Козача Лопань. Там закінчується буріння паль і будуть укладатися плити. 

Також на брифінгу Ігор Турченко розповів, які саме ремонтні роботи зазвичай проводять дорожники. Комплексність ремонту – це основа будь-якого будівництва, тобто не тільки заміна шару асфальтобетону, але і встановлення знаків, бар'єрних огороджень, освітлення та дорожня розмітка автомобільних доріг. Тільки після виконання всього комплексу підрядник отримує сертифікат щодо якості проведених робіт. Тільки після цього переказуються гроші.

Зазачається, що відремонтоване  дорожнє покриття  має гарантійний термін 5 років, а на заміну основи дається 10 років.

Автор: Микита Гузенко