Володимир Зеленський відкрив освітній комплекс в Пісочині

02.09.2020 13:20 Пісочин
Фото надано ПІсочинською селищною радою Фото надано ПІсочинською селищною радою
Сьогодні, 2 вересня, в Пісочині у мікрорайоні «Надія» відкрили освітній комплекс, який включає дитячий садок та початкову школу.

Цей заклад, який розрахований на 360 дітей, побудували з нуля менше ніж за два роки. Участь у відкритті навчального закладу взяв Президент України Володимир Зеленський.

Під час будівництва освітнього комплексу використали новітні енергозберігаючі матеріали та технології. Заклад облаштований сучасними системами протипожежної сигналізації, системою вентиляції з рекуперацією повітря, новітнім енергозберігаючим обладнанням та системою освітлення. Система безпеки закладу теж на високому рівні – територією комплексу встановлено понад 40 відеокамер. Також проведено швидкісний Інтернет.

Читайте також: Перший дзвоник на карантині. Як пройшов День знань на Харківщині - ФОТО, ВІДЕО

Дитячий садок, який відвідуватимуть 120 дітей (молодші та старші групи), був заповнений на 100 % уже в липні. В школі початкову освіту здобуватимуть 240 учнів.

У дитсадку облаштовано ігровий майданчик із сучасними ігровими комплексами. Кожна група обладнана мультимедійною дошкою, проектором, ноутбуком та принтером.

Учні початкової школи навчатимуться у просторих кабінетах зі зручними меблями та займатимуться фізкультурою в спортивній залі з яскравим дизайнерським оформленням.

Для фізичного розвитку дітей на території комплексу за окремим проектом побудовано міні-стадіон зі штучним покриттям. Юні дослідники матимуть змогу відвідати культурний осередок школи – сучасну медіатеку. Для дітей з особливими потребами обладнано сучасний ліфт, душову та туалетну кімнати. Кухня та пральня оснащені італійським та іспанським обладнанням.