«Вони готуються до активних дій», – про ситуацію на Харківщині розповіла заступниця командира батальйону «Карпатська Січ»

29.05.2022 08:34 Область Online
Фото: Генеральний штаб ЗСУ Фото: Генеральний штаб ЗСУ
Про обстріли позицій ЗСУ, ситуацію на Ізюмському напрямку та важкі бої на Харківщині розповіла заступниця командира батальйону «Карпатська Січ» Марія Чашка. 

«Останнім часом ми бачимо значну зміну ситуації. Ми бачимо, що проти нас зайшли нові й свіжі сили ворога. Вони готуються до активних дій. Тривають важкі бої, потужні обстріли артилерією наших позицій та населених пунктів. Це внаслідок того, що вони отримали підкріплення, проти нас зайшла нова БТГ», – розповідає Марія Чашка.

Крім того, в ефірі телеканалу «Еспресо» вона зазначила, що завдяки постачанням зброї ситуація суттєво змінюється і для української сторони.

«Ми отримаємо ще більше озброєння та вже відчуваємо, що за спиною стоїть важка далекобійна артилерія, яка допомагає. Будь-які спроби ворога, які вони роблять у нашому напрямку, нами активно припиняються. Чим більше на Харківщині ми знищимо ворога, тим менше противник матиме можливостей діяти у найгарячіших точках Сєверодонецька, Бахмута, Лисичанська. Це змінює ситуацію на всьому фронті Донецької та Луганської областей», – додає заступниця командира батальйону «Карпатська Січ».

Автор: Юлія Гнатченко