Вовк розірвав домашнього собаку в Ізюмському районі

06.03.2020 13:12 Область Online
Фото: Обрії Ізюмщини Фото: Обрії Ізюмщини
Жертвою хижака міг стати ще один собака, втім його врятували господарі.

В Ізюмському районі, а саме в селі Співаківка, вовк двічі нападав на домашніх собак. Про це «СК» розповіла голова Ізюмської райдержадміністрації Любов Шамрай.

— У 2014 році у нас проходила лінія АТО, через що на кілька років була заборона на будь-яке полювання, у тому числі і на вовків. І вбити цього хижака може тільки досвідчений мисливець. А це вже дідусі, які майже не ходять на полювання. І це є причинами чому поширилися вовки у нашому районі, — пояснює очільниця Ізюмської РДА. — Восени ситуація була ще більш-менш спокійною, а ось ближче до кінця зими вовки почали заходити в села, оскільки їм нічого їсти. І у лютому до мене звернулася жінка зі Співаківки. Вона розповіла, що вовк розірвав собаку сусідки. А згодом вовк приходив уже до неї на подвір'я, втім їм вдалося відбитися і врятувати собаку. Обидва інциденти трапилися удень. Це одиничний випадок, щоб вовк так нахабно заходив на подвір'я, втім люди мені розповідають, що бачать його сліди біля своїх осель.

Читайте також: Шахраї ошукали на десятки тисяч гривень пенсіонерку з Балаклійського району

Після цього райдержадміністрація домовилася з керівництвом Ізюмського лісгоспу, щоб вони провели акцію знищення вовків. І наприкінці минулого місяця місцевий досвідчений єгер Євгеній Брюханов разом з іншими мисливцями за день відстрелили п'ятьох вовків.

— Наскільки це відлякає представників цієї зграї, я не знаю, втім поки більше скарг від жителів не було, — каже Любов Шамрай.



Автор: Савелій Мякушко