Возили окупантам їжу та проводили обшуки: у держзраді підозрюють поліцейських з Харківщини

29.10.2022 18:13 Область Online
У Харківській області виявили чергових зрадників з-поміж колишніх правоохоронців у Вовчанську Харківської області.

Один із них після окупації Вовчанська відповідав за матеріально-технічне забезпечення для загарбників, повідомили у пресслужбі ДБР.

У Харківській обласній прокуратурі додали, що цей підозрюваний — експоліцейський з логістики. У квітні, за пропозицією представників рф він обійняв посаду «старшини» у службі тилового забезпечення в незаконному правоохоронному органі.

Він їздив до тимчасово окупованого Луганська та привозив звідти форму, їжу та інші речі, які йшли на потреби окупантів.

Інший чоловік відповідав за безпеку на так званій посаді оперуповноваженого «народної міліції» Вовчанська. Він патрулював вулиці, а також проводив обшуки у місцевого населення. В першу чергу його цікавили українські патріоти, а також зброя, яку зберігали люди.

«За вказівками російських найманців він контролював громадський порядок, аби окупанти спокійно почували себе в місті», – розповіли в прокуратурі. 

Двом зрадникам у погонах повідомлено про підозру за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Нагадаємо,  24 жовтня були затримані 21-річний та 44-річний жителі Ізюма, які працювали в створеній окупантами «народній міліції».

Автор: Катерина Радіонова