Вуличне освітлення відновлять у майже півсотні населених пунктів області

08.01.2019 09:00 Область Online
Фото: Новоград.City Фото: Новоград.City
У 2019 році програмою передбачається будівництво, реконструкція та капітальний ремонт мереж зовнішнього освітлення у 40 населених пунктах по 109 вулицях.

Проект модернізації вуличного освітлення довів свою ефективність у 2018 році і цьогоріч розширює свої межі.

— Велику увагу приділяємо освітленню районів. Розпочали масштабну роботу у 2018 році. Вуличне освітлення з’явилося там, де його не бачили десятиліттями, де виросло молоде покоління, яке взагалі не бачило ліхтарів на вулицях своїх селищ. Продовжимо цю роботу. Вже ухвалено програму розвитку освітлення населених пунктів Харківської області на 2019–2021 роки. Будемо освітлювати всі райони, тому що це питання не тільки якості та комфорту, але й безпеки та розвитку територій, — розповіла Юлія Світлична.

У 2018 році у рамках проекту «Енергія світла» відновлено зовнішнє освітлення на 351 вулиці у 105 населених пунктах області. Замінено 225,5 тис. метрів електричних мереж, встановлено 400 нових опор та майже 5 тисяч енергоощадних світильників.

У рамках обласної програми, розрахованої на 2019–2021 роки, окрім реконструкції та будівництва об’єктів зовнішнього освітлення, буде проводитися ремонт електричних мереж зон загального користування та вхідних груп у багатоквартирних житлових будинках.

За інформацією Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА, вже у 2019 році програмою передбачається будівництво, реконструкція та капітальний ремонт мереж зовнішнього освітлення у 40 населених пунктах по 109 вулицях. При цьому планується будівництво нових мереж зовнішнього освітлення по 20-ти вулицях у 7-ми населених пунктах та ремонт близько 2,5 тисячі вхідних груп багатоквартирних житлових будинків.

Читайте також: Які електронні послуги можна отримати на Харківщині — перелік і посилання

До переліку об'єктів, що фінансуватимуться в рамках програми, у першу чергу, внесені об’єкти соціального значення (школи, дитячі садки, лікарні, амбулаторії), центральні вулиці та основні маршрутні напрямки, основні об’єкти благоустрою (парки, сквери, площі) та багатоквартирний житловий фонд області.

Автор: Олександр Ушаков