Харківщина збільшила виробництво і експорт продукції машинобудування

12.04.2018 17:55 Область Online
Фото: World News Фото: World News
Про це повідомив перший заступник голови ХОДА Марк Беккер.

За його словами, у Харківській області працює близько 17 підприємств «Укроборонпрому», які сьогодні активно розвиваються. Шляхом імпортозаміщення понад 130 підприємств регіону залучені до роботи.

«В регіоні вдалося відновити виробництво тракторів. Тільки за минулий рік було випущено понад 700 одиниць техніки. І ми націлені на збільшення виробництва. Перед заводом поставлене завдання серйозної модернізації продукції, що випускається, для того щоб вона виходила на світові ринки», — повідомив Марк Беккер.

Він також розповів, що тільки за минулий рік індекс промислового виробництва зріс на 6 %, при цьому в машинобудуванні він склав майже 125 %. Це найвищий показник в Україні.

Марк Беккер також навів дані фінансового результату роботи галузі: 4,3 млрд грн прибутку в 2017 році.

«Додаткові фінансові ресурси дозволять підприємствам вкладати гроші в розвиток — у технічну модернізацію, в сферу наукових розробок, у розширення виробництв, сертифікацію продукції, що дозволить освоювати нові ринки», — відзначив Марк Беккер.

Крім того, за його словами, за 2017 рік зовнішньоторговельний оборот товарами і послугами Харківської області склав 3 млрд 176 млн дол. США і збільшився майже на 12 % порівняно з попереднім роком. Експортне постачання промислової продукції склало майже 1 млрд дол. США, або 84 % від загального обсягу експорту області. З них третина — постачання продукції машинобудування. За січень 2018 року експорт машинобудівної продукції збільшився на 18,5 % і склав майже 19 млн дол.

«Співпраця з міжнародними партнерами має перспективу і має розвиватися. Для цього в нас є все. Є зацікавленість бізнесу. Є підтримка з боку регіональної влади всіх проектів, спрямованих на розвиток, на створення нових робочих місць і нових можливостей для ділових і наукових кіл Харківщини», — повідомив Марк Беккер.