Харківська обласна рада допоможе громадам забезпечити своїх поліцейських автівками

28.01.2021 15:00 Область Online
Успішний кейс дії програми «Поліцейський офіцер в громаді», який напрацьовано у Харківському районі, може бути поширений на всі громади регіону. Про це заявив голова Харківської облради Артур Товмасян сьогодні, 28 січня, під час робочої поїздки в Чугуївському районі.

Голова Харківської обласної ради Артур Товмасян та його заступниця Валерія Мураєва, перебуваючи з робочою поїздкою у Чугуївському районі, взяли участь у нараді з правоохоронцями та головами громад.

Говорили про підготовку офіцерів для громад, можливості матеріального забезпечення їх офісів, шляхи подальшої співпраці між громадами з метою підвищення рівня безпеки в населених пунктах і заходи щодо попередження надзвичайних подій та профілактики правопорушень.

Читайте також: Як працюватимуть поліцейські офіцери громад у Харківській області — ФОТО

Як зазначив Зміївський міський голова Павло Голодніков, проєкт «Поліцейський офіцер громади» дуже важлива ініціатива. Але для того, щоб офіцери працювали повноцінно з усіма вимогами щодо навантаження, громаді необхідно придбати шість автомобілів. 

– На жаль, на теперішній час бюджет громади досить обмежений. Тому це питання зараз ми озвучуємо на рівні керівництва області, тому що в самої громади немає можливості забезпечити всі потреби до реалізації Програми, – зауважив голова міської ради.

Наразі депутати Зміївської ради розглядають питання придбання одного автомобіля для Таранівської громади, яка об’єднує кілька населених пунктів. Після реорганізації органів місцевого самоврядування за міської радою Змієва збереглися кімнати в приміщеннях сільських рад. Таким чином громада зможе  забезпечити повноцінне робоче місце для офіцера громади. Також Павло Голодніков підкреслив необхідність обласної  підтримки у формуванні дієвої структури поліцейських офіцерів у громадах.

Голова Харківської обласної ради Артур Товмасян наголосив, що успішний кейс дії програми «Поліцейський офіцер в громаді», який напрацьовано у Харківському районі (Пісочинській, Циркунівській, Роганській та Мереф’янській громадах), може бути поширений на усі громади регіону.

 – За час дії програми голови об’єднаних територіальних громад постійно наголошують, що рівень злочинності у них істотно знизився, – розповів Артур Товмасян. – Також, тільки-но у Пісочині були встановлені камери відеонагляду, за словами голови громади, було вирішено проблему розповсюдження наркотиків через так звані «закладки». Вважаю, що цей досвід корисний кожній громаді.

За словами голови облради, не всі громади можуть дозволити собі встановити відеонагляд та купити автівки для офіцерів, але займатися цим все одно треба, аби населення відчувало себе у безпеці.

– Застосування сучасної техніки робить необов’язковим залучення великої кількості правоохоронців. Тому Харківська обласна рада зі свого боку опрацює питання створення програми, яка дозволить громадам придбати у тому числі автомобілі, можливо, на засадах співфінансування.

Також голова облради запропонував головам громад взяти участь в обласному конкурсі  «Разом в майбутнє» з такими ініціативами.

Довідка "СК"

Наразі проект "Поліцейський офіцер громади" реалізований у 13 територіальних громадах Харківської області. В області працюють 26 офіцерів громад.