Харківські активісти порівняли ціни на респіратори: де купують найдорожчі

30.03.2020 17:57 Область Online
Фото: Вести Фото: Вести
Лікарні, які знаходяться у районних центрах Харківської області, купують респіратори по 230 гривень за одиницю.

Про це повідомили в Харківському антикорупційному центрі. Використовуючи дані сайта «Прозорро», активісти порівняли, що харківські лікарні купляють маски-респіратори з класом захисту «FFP3» по 50-90 гривень, проте районні лкарні закупляють ті ж респіратори за дорожчими цінами.

Приміром, Шевченківська ЦРЛ придбала 30 штук масок-респіраторов з класом захисту «FFP3» по 230 гривень за одиницю у ФОП Козел Маргарита Андріївна. За таку саму ціну 200 респіраторів купувала й Балаклійська центральна районна лікарня. Угоду уклали з ФОП Самигін Сергій Олександрович.

Читайте також: На Харківщині ще двох людей перевіряють на коронавірус

«Така ж ціна на маски і в Кегичівці. Люботинській міській лікарні респіратори обійшлися по 161 гривні за штуку. Для порівняння в Національному інституті терапії імені Л. Т. Малої 100 респіраторів закупили по 90 гривень за штуку, в Обласній інфекційній лікарні респіратори Бук-3 придбали ще дешевше, по 84 гривні за штуку», – повідомили в ХАЦ.

Читайте також: Школярка з Балаклії безкоштовно шиє захисні маски

За даними сайта «Прозорро», у сусідній Полтавській області Центр первинної медико-санітарної допомоги № 1» купує маски по 129 гривень за штуку. Лікарня відновного лікування з Кременчука – по 75 гривень за штуку.

Також для порівняння 27 березня виробник респіраторів ТОВ «Бук-Юа» продало Обласному перинатальному центру 300 респіраторів БУК-3(50 ПДК)FFP3 по 48 гривень за штуку.

Джерело: ХАЦ
Автор: Олександр Ушаков