Харківську область пропонують поділити на сім районів – СХЕМА

23.04.2020 10:22 Область Online
Фото: Харківська обласна рада Фото: Харківська обласна рада
Кількість районів регіону може зменшитися практично в чотири рази.

Харківська обласна рада та Асоціація органів місцевого самоврядування Харківської області підтримали пропозиції Харківської облдержадміністрації щодо змін до адміністративно-територіального устрою області на субрегіональному рівні в рамках реформи децентралізації. Відповідні звернення направлені до Кабінету Міністрів України і Міністерства розвитку громад та територій України.

Харківська облдержадміністрація, з урахуванням пропозицій міжвідомчої регіональної робочої групи, до якої увійшли керівники та депутати місцевих рад, науковці та практики з місцевого самоврядування, представники громадських організацій, запропонувала нову модель адмінтерустрою області. Замість існуючих 27 районів та 7 міст обласного значення можуть з’явитися 7 укрупнених районів Харківської області – Богодухівський, Ізюмський, Красноградський, Куп’янський, Лозівський, Чугуївський і Харківський.

Читайте також: Сергій Чернов: Постанова Уряду про затвердження Перспективних планів вже збурила громадськість Харківщини

Тож планується, що Богодухівський район у себе включатиме шість ОТГ з Богодухівського, Валківського, Золочівського, Коломацького та Краснокутського районів. Також туди увійде Люботин.

В Ізюмському районі згідно із запропонованою новою моделлю адмінтерустрою області може бути вісім ОТГ з чотирьох районів: Барвінківського, Балаклійського, Борівського та Ізюмського.

Красноградський район може об’єднати 7 ОТГ з п’яти районів: Зачепилівського, Нововодолазького, Красноградського, Кегичівського та Сахновщинського.

До Куп’янського району може приєднатися Великобурлуцький, Дворічанський та Шевченківський райони. Всього планується, що там буде вісім ОТГ.

Лозівський район включатиме в собі 5 ОТГ з трьох районів: Близнюківського, Первомайського та Лозівського.

У Чугуївський район можуть увійти 9 ОТГ з чотирьох районів області: Вовчанського, Зміївського, Печенізького та Чугуївського.

І Харківський район може складатися  з 12 ОТГ з Дергачівського та Харківського районів, плюс Харків.

Проект карти-схеми АТУ області пройшов широке обговорення під час проведення круглих столів, на зустрічах з депутатами місцевих рад, у засобах масової інформації, у соціальних мережах Інтернет, за участю народних депутатів України, науковців та практиків у сфері місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою.

Остаточне рішення щодо змін меж районів залишається за Кабінетом Міністрів України та Верховною Радою України. 

Читайте також: Скільки ОТГ насправді збираються створити на Харківщині – коментар експертки

 

Автор: Савелій Мякушко