Які дороги та мости Харківської області відремонтують найближчим часом

12.04.2019 11:28 Область Online
Фото: 1news.zp.ua Фото: 1news.zp.ua
Порівняно з минулим роком темпи роботи харківських дорожників збільшилися вчетверо.

За інформацією першого заступника голови Служби автомобільних доріг Харківської області Сергія Пляки, на вечір сьогодні, 12 квітня, буде ліквідовано 26-28 тисяч квадратних метрів ямковості на дорогах державного значення. Якщо за перші три місяці минулого, 2018, року, було ліквідовано ямковості більше 5 тисяч квадратних метрів, то зараз — більше 20 тисяч квадратних метрів.

— Наразі йде розгорнута повномасштабна робота з ліквідації ямковості на основних напрямках доріг державного значення. Щоденно працює від 18 до 25 бригад, залежно від погодних умов та випуску асфальтобетонної суміші із заводів, — розповідає Сергій Пляка. — Аварійність ділянки окружної дороги ми майже прибрали, залишається кілька днів, щоб допрацювати на ділянці селища Високий, авторинок «Лоск», Олексіївка і розв'язки на Чугуїв. Залишається ще важка ділянка, я її особисто вчора обстежував, це південно-східний сектор — Роганський житловий масив, від заводу «Філіп Морріс» до Безлюдівки. Ямковості там налічувалося більше 10 тисяч квадратних метрів, уже третину ліквідували. Там щоденно працює 2-3 бригади. Протягом двох тижнів повністю ліквідуємо ямковість.

Як зазначив Сергій Пляка, продовжуються роботи на основних напрямках — на Дніпро, на дорогах Красноград — Перещепине та Харків — Сімферополь. Дорожники також працюють в Балаклійському районі на дорозі Шевченкове — Балаклія — Первомайський — Кегичівка, у Вовчанському напрямку, Великобурлуцькому районі, у місті Куп'янську, у Малинівці Чугуївського району тощо. За словами Сергія Пляки, після ліквідації ямковості на основних магістральних дорогах буде нанесена дорожня розмітка.

Крім цього, в 2019 році буде відремонтовано кілька мостів.

— У 2019 році планується відремонтувати чотири мости, роботи проводитимуться державним коштом. Усі ці мости знаходяться на дорозі Мерефа — Лозова — Павлоград, а саме в Зміївському (село Таранівка) та Лозівському (села Катеринівка і Іванівка, а також за Лозовою) районах, — розповідає Сергій Пляка. — Сьогодні (12 квітня) зустрічався з потенційним підрядником, якого плануємо залучити до відновлення пішохідного проходу на мостах, а саме — район Олексіївки, район «Лоску», на дорозі на Липці. Усього десь 7-8 мостів буде ремонтуватися цього року.

Автор: Олександр Гаркавець