Які дороги відремонтують в області

14.03.2018 10:30 Область Online
Фото: voladm.gov.ua Фото: voladm.gov.ua
Основний пріоритет для дорожніх служб на цей рік – це дорога Харків – Суми.

У цьому році в Харківській області планують якісно відремонтувати більше 200 км доріг державного значення.

Про це під час розширеного засідання колегії ХОДА 13 березня повідомила губернатор області Юлія Світлична, йдеться на сайті ХОДА.

За її словами, на ремонт залучать кошти обласного та місцевих бюджетів, а також державні резерви. Основний пріоритет на цей рік – це дорога Харків – Суми. Також до плану капітального ремонту на 2019 рік включили дороги Харків – Зміїв – Балаклія – Гороховатка.

За інформацією заступника голови ХОДА Євгенія Шахненка, цього року фінансування з держбюджету ремонтних робіт на дорогах Харківщини збільшиться на 33 % порівняно з 2017-м.

Кошти державного бюджету будуть спрямовані на капітальний ремонт дороги Чугуїв – Мілове (103–110 км) – до Сватівського району Луганської області та шляхопровід на цій дорозі. Поточний ремонт дороги відбуватиметься й у напрямку Харків – Охтирка (від Харкова до межі із Сумською областю).

Також поточний ремонт запланували на дорозі Київ – Харків – Довжанський (завершення робіт по дорозі Харків – Чугуїв – Ізюм – до кордону з Донецькою областю та капітальний ремонт на цій дорозі шляхопроводу в районі села Граково).

Триватимуть по області й поточні ремонти, що здійснюються за рахунок коштів митного експерименту, на дорогах Мерефа – Зміїв, Старий Мерчик – Мурафа – Краснокутськ, Зачепилівка – Андріївка – Кегичівка – Старовірівка.

Складено й перелік шляхів місцевого значення та комунальних доріг у населених пунктах регіону, які цього року вперше ремонтуватимуться коштом обласного Дорожнього фонду.

 – Перелік відпрацьовано із районними державними адміністраціями та керівництвом об’єднаних територіальних громад. Розподіл коштів проводиться виключно залежно від загальної протяжності доріг у районах. Увагу приділяємо автобусним та шкільним маршрутам, основним в’їздам до районних центрів, під’їздам до закладів медичного та соціального значення, – розповів Євгеній Шахненко.

Читайте також: У руки громади: скільки гектарів отримають ОТГ

Олександр Ушаков