Які об'єкти відремонтують у Красноградському районі цього року

10.03.2020 09:00 Область Online
Фото: Харківська облрада Фото: Харківська облрада
Цього року заплановано завершити реконструкцію та інші супутні ремонтні роботи будівлі інфекційного корпусу центральної районної лікарні.

Відповідні кошти були виділені на сесії Харківської обласної ради – понад 1,6 мільйона гривень.

– Це доповнення до коштів, виділених на ремонтні роботи у обсязі 11 мільйонів гривень, що були освоєні минулого року, – повідомив голова обласної ради Сергій Чернов.

Також обласна рада виділила 4 мільйони гривень для початку робіт з реконструкції та ремонту пам’ятки архітектури – історичної будівлі, відомої як лікарня Шиндлера.

– Буде скориговано проєктно-кошторисну документацію, виконану раніше із помилками. Через ці помилки кошти, виділені з державного бюджету минулого року, у розмірі 18 мільйонів гривень, були повернуті. Помилки мають бути виправлені, проведена нова експертиза, а коштів вистачить, щоб провести ремонтні роботи. А наступного року будемо шукати додаткові можливості, щоб все завершити, – додав голова облради.

Читайте такожЛіквідація районів прискорить вимирання сіл – Сергій Чернов

Також до кінця цього року в районі планують завершити будівництво спортивної зали Красноградської загальноосвітньої школи № 3.

– Школа велика, має власну історію, але для її учнів досі немає можливості повноцінно займатися спортом. Протягом останніх років школа зазнає змін. Проведено повний ремонт вхідної групи, замінені усі вікна, благоустроєно територію, зокрема поруч із будівлею створено майданчик для масових заходів, якого раніше бракувало школі. Минулого року на 5,5 мільйона гривень були виконані роботи з будівництва спортивної зали. Обласна рада цього року вже виділила 8,3 мільйона гривень – суму, необхідну для завершення до кінця 2020 року всіх робіт на цьому об’єкті, – додав Сергій Чернов.

Також, за словами голови обласної ради, на поточний рік у Красноградському районі заплановані роботи з ремонту доріг, каналізаційно-насосних станцій, заміни водогонів, освітлення вулиць.