Який район області лідирує за кількістю випадків сказу

29.05.2019 13:30 Область Online
Фото: dniprograd.org Фото: dniprograd.org
У 2019 році на території Харківщини зареєстровано 15 неблагополучних пунктів по сказу, в яких захворіло 15 тварин.

За інформацією Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області, сказ тварин діагностовано у собак – 4 випадки, котів — 5 випадків, великої рогатої худоби – 2 випадки, лисиць – 4 випадки.
Сказ тварин зареєстровано на території 12 адміністративних районів Харківської області. Найбільше випадків зареєстровано на території Чугуївського району – 3 випадки. На території Харкова — 2 випадки. Також по випадку сказу зареєстровано на території Борівського, Вовчанського, Зачепилівського, Золочівського, Ізюмського, Кегичівського, Лозівського, Нововодолазького, Харківського районів та у місті Люботин.

Станом на 27 травня в області залишається 4 неблагополучні пункти по сказу тварин, в яких проводяться заходи згідно з планами оздоровлення.

Фахівці наголошують, що у весняно-літній період виникає загроза захворювання тварин на сказ, які мешкають у містах. Це пов’язано з міграцією домашніх улюбленців з міського ареалу до відкритого природного середовища разом зі своїми господарями на дачі, відпочинок за межами міста тощо, де можливий контакт з дикими хворими тваринами.

Щоб уберегти свого улюбленця від сказу, необхідно провести профілактичне щеплення. Щепленню підлягають всі тварини, починаючи з 3-місячного віку. У Держпродспоживслужбі підкреслюють, що вакцина – безкоштовна, а саме щеплення коштує 5 гривень.

Читайте також: Фіскали розповіли, як власники елітних авто Харківщини сплачують податки

Андрій Соха

Теги: