Харківщина: обстріли громад, відновлення газу та заміновані дитячі ліжка

14.05.2022 12:10 Область Online
Попри часті обстріли, на Харківщині продовжують відновлювати критичну інфраструктуру.

За добу військові зс рф не завдавали ударів по місту Харкову, але били по Чугуєву, Лозовій, Дергачах, Золочеву та інших населених пунктах області. Про це повідомив голова ХОВА Олег Синєгубов. Також він ще раз наголосив на тому, що повертатися до щойно звільнених територій зарано. Масової та організованої евакуації зі звільнених територій проводити не будуть – ворог дістає артилерію до цих населених пунктів та може обстрілювати цивільні автівки.

– Покидаючи захоплені території, окупанти замінували домівки, дитячі садочки, узбіччя доріг і навіть дитячі ліжка. Зараз проходить кропітка робота з розмінування, вона потребує часу. Тож без офіційного повідомлення  не рекомендуємо туди повертатися, – каже він.

Також він зауважив, що по Харківській області найгарячішою точкою залишається Ізюмський напрямок. Наразі ЗСУ перейшли в контрнаступ, а на деяких напрямках ворог відступає.

Тим часом на Харківщині тривають роботи з відновлення критичної інфраструктури, пошкодженої внаслідок бомбардувань. Наразі газовики відновлюють постачання блакитного палива для десяти населених пунктів області.

– Зокрема, газовики працюють на ділянці, через знищення якої 11 травня 6 населених пунктів та 3 садові товариства Харківського району залишились без газу, – повідомляють у Департаменті ЖКГ та ПЕК ХОВА.

Також «Харківгаз» розпочав пуск газу мешканцям селищ Пересічне та Солоницівка. Поступово газ отримують  жителі Золочівської територіальної громади. Загалом за останні два дні до газопостачання вдалось під'єднати майже 2,5 тисячі житлових будинків Харківської області.

Автор: Анастасія Хушану