За добу рятувальники гасили пожежі у п’яти районах Харківщини

04.09.2020 12:15 Область Online
фото kh.dsns.gov.ua фото kh.dsns.gov.ua
3 вересня сталося 85 пожеж у Харківській області загальною площею близько 100 гектарів.

Для ліквідації вогню було задіяно близько 290 чоловік та 87 одиниць техніки. Найрезонансніші пожежі минулої доби сталися у таких районах. 

В Ізюмському районі у селі Кам’янка загорівся полігон твердих побутових відходів загальною площею 12,5 гектара, там спалахнуло 600 квадратних метрів сміття. 

У Вовчанському районі сталася пожежа у Рубіжанському лісництві у селі Верхня Писарівка, там горіла хвойна підстилка на площі 0,9 гектара.

Неспокійно було у Нововодолазькому районі за межами села Щебетуни, там на відкритій території загорілася трава, очерет та хвойна підстилка на площі 20 гектарів. Ще одна пожежа у цьому районі сталася за межами села Павлівка, там вогнем була охоплена хвойна підстилка на площі 8 гектарів. Вогонь удалося локалізувати, на місці залишилося чергувати одне відділення рятувальників.


фото kh.dsns.gov.ua

У Куп’янському районі, біля села Подоли, сталося загоряння в Куп’янському лісництві. Там теж горіла хвойна підстилка на площі 70 квадратних метрів.

Трапилася пожежа й у Харківському районі в селищі Васищеве, там у Жовтневому лісгоспі вогонь охопив хвойну підстилку на площі 500 квадратних метрів.

Також ще продовжується гасіння окремих осередків тління лісової підстилки та залишків деревини у лісових масивах Дворічанського та Чугуївського районів.

Нагадаємо, 2 вересня у цих двох районах виникли масштабні лісові пожежі. Через сильне та швидке розповсюдження вогню у Дворічанському районі в селі Гороб’ївка згоріли 22 житлові будинки.

У ДСНС відмітили, що чи не єдиною причиною виникнення пожеж на відкритих територіях є людський фактор.

Читайте також На Харківщині нагородили тракториста, який урятував будинки від пожежі