За добу в Харківській області унаслідок ворожих обстрілів трапилося дев’ять пожеж

14.08.2022 12:00 Область Online
Фото: ДСНС України у Харківській області Фото: ДСНС України у Харківській області
У Харківській області за добу з 13 на 14 серпня унаслідок ворожих обстрілів трапилося дев’ять пожеж у трьох районах регіону.

Цієї ночі ударів по Харкову не зафіксували. Вчора, після 18:00, окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру запалювальними боєприпасами в Київському районі. Горіли дахи господарчих споруд. Постраждалих немає. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Протягом доби окупанти завдали ударів по Богодухівському, Чугуївському і Харківському районах. Росіяни багаторазово обстрілювали Циркуни – горіли будинки, гаражі, господарчі споруди. Також цієї ночі ворог обстріляв Слобожанську громаду, троє людей отримали поранення.

– Поки ворог залякує мирне населення – ЗСУ дають відсіч росіянам на лініях фронту. Окупант намагався вести розвідку боєм біля Питомника, але зазнав чергового фіаско, – розповів Олег Синєгубов.

Читайте також: Окупанти протягом дня обстрілюють селище на Харківщині: пошкоджено понад 10 будинків

За минулу добу, з 13 на 14 серпня, рятувальники Харківської області здійснили 25 оперативних виїздів, з яких: на ліквідацію пожеж — 15, у тому числі 9 пожеж, спричинених військовими діями, 8 виїздів – для надання допомоги населенню, комунальникам та поліції, 2 були інші виїзди. Пожежі, спричинені ворожими обстрілами, трапились у Харківському (4), Богодухівському (1), Чугуївському (1) районах області та Київському районі Харкова (3). Горіли приватні  житлові будинки, господарчі споруди, суха трава і легковий автомобіль. Усі вони були оперативно ліквідовані силами підрозділів ДСНС.

– Серед побутових пожеж найбільшою була пожежа у Будах Харківського району на вул. Слобожанській, 2-а. Там о 17:02 внаслідок короткого замикання електричної мережі сталося загоряння в одному з приватних гаражів. Вогонь швидко набирав сили і ще до прибуття пожежно-рятувальних підрозділів встиг охопити загалом шість таких гаражів, що стояли впритул один до одного, на загальній площі 150 квадратних метрів. З вогнем боролись два оперативні підрозділи ДСНС з Буд та Мерефи: 2 одиниці техніки та 10 чоловік особового складу. Вже о 17:42 їм удалось локалізувати пожежу та о 19:38 остаточно її ліквідувати. Постраждалих немає. Врятовано 1 легковий автомобіль, – йдеться у повідомленні.

За добу піротехніки ДСНС ліквідували 12 ворожих боєприпасів, що не розірвалися.

Автор: Савелій Мякушко