За тиждень окупанти обстріляли щонайменше шість підприємств Харківщини

03.08.2022 15:45 Область Online
З 26 липня по 2 серпня обстрілів зазнали щонайменше шість підприємств Харківської області.

Кожного дня під ворожим вогнем опиняється Золочівщина. Лише за тиждень загарбники обстріляли два сільгосппідприємства громади. Так, 26 липня під обстріл потрапило селянське (фермерське) господарство «Цилюрик». Пошкоджено господарчі споруди та техніку – сіялки, трактори, цистерни з пальним. 1 серпня через обстріли палали склади сільгосппідприємства «Альфа» в селі Одноробівка. 

Заводи та підприємства Харківщини – мішень для окупантів

У Богодухові 29 липня окупанти двома ракетами знищили будівлю майстерні та цех готової продукції м’ясокомбінату. Обстріл був здійснений з тактичного комплексу «Точка-У». Також було знищено сім вантажних автомобілів, які розвозили продукцію.

31 липня ракетним ударом було пошкоджено фермерське господарство в селі Бутівка Чугуївського району. А 1 серпня у Мерефі окупанти влучили в непрацюючий склозавод. 

– Мабуть, вираховують великі будівлі, великі потужності, саме туди й стріляють. Руху там ніякого не було, ознак того, що там були військові також немає. Якийсь незрозумілий удар, – розмірковує Мереф’янський міський голова Веніамін Сітов.

31 липня ворожі снаряди прилетіли й у корпус трубного заводу, що розташований у Малинівці Чугуївського району. А вночі 2 серпня окупанти знову обстріляли околиці селища, побило будинок та автівку. 

– Головне, що без загиблих та без поранених. Обстріли в нас у громаді продовжуються, сидимо у Малинівці без світла третю добу. Енергетики цим питанням займаються, сьогодні (2 серпня) до вечора маємо зробити, – каже очільник Малинівської громади Микола Семер’янов.

Автор: Анастасія Хушану