Згорілий житловий будинок та пошкоджена будівля м’ясокомбінату: поліція показала наслідки обстрілів на Харківщині

22.06.2023 11:07 Область Online
Фото: Харківська обласна прокуратура, ДСНС Фото: Харківська обласна прокуратура, ДСНС

Протягом доби російські військові продовжували атакувати населені пункти Харківської області. Цього разу руйнувань зазнали не лише житлові будинки, а й промисловий об’єкт.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Харківську обласну прокуратуру.

У місті Вовчанськ у результаті обстрілу згорів житловий будинок. Окрім того, пошкоджено будівлі м’ясокомбінату, господарчі споруди та приватні домоволодіння.

Обстріляний м'ясокомбінат у місті Вовчанськ
Обстріл міста Вовчанськ

У селі Кругляківка Куп’янського району 49-річний місцевий житель отримав осколкові поранення. На місці обстрілу також пошкоджені приватні будинки.

Унаслідок артилерійської атаки на село Басове Богодухівського району пошкоджено два приватні будинки.

Обстріл
Наслідки обстрілу
Зруйнований будинок, Харківська область
Пошкоджений паркан, Харківська область
Вибите вікно, Харківська область
Наразі за процесуального керівництва Чугуївської, Куп’янської та Богодухівської окружних прокуратур Харківської області розпочато досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Нещодавно ми писали, у Харківській області пришвидшили темпи реєстрації пошкодженого майна за програмою єВідновлення. Програма розрахована на тих, чиє житло зазнало незначних ушкоджень від обстрілів та підлягає відновленню. Йдеться про ремонт дахів, заміну вікон та дверей. Програма поширюється на ремонт квартир, приватних будинків та кімнат у гуртожитках.

Нагадаємо, жителям регіону необхідно зареєструвати пошкоджене житло в «Дії» для отримання компенсації за програмою «єВідновлення». Власникам пошкодженого житла, які не можуть подати повідомлення через «Дію», треба звернутись до ЦНАПу.

Автор: Владислава Ткаченко