Жителі кількох громад Куп’янського району домовилися про об’єднання

18.04.2019 10:35 Петропавлівка
Фото: lgdc.org.ua Фото: lgdc.org.ua
На базі Ягідненської сільської ради відбулися громадські обговорення пропозиції Петропавлівської сільської ради щодо спільного створення Петропавлівської об’єднаної територіальної громади з центром у Петропавлівці.

16 квітня жителі Ягідненської громади розглядали дві пропозиції — згідно з Перспективним планом увійти у склад Куп’янської ОТГ чи об’єднатися з ближчою до них Петропавлівською. В процесі обговорення зупинилися на другому варіанті.

За інформацією Харківського Центру розвитку місцевого самоврядування, це була вже третя ініціатива Петропавлівської сільської ради створити ОТГ. Перші обговорення щодо об’єднання відбулися в 2016 році, другі в 2018 році — тоді були запрошені до об’єднання Ягідненська, Кислівська, Піщанська сільські ради Куп’янського району.

З грудня 2018-го по лютий 2019 року на територіях зазначених сільських рад активно проходили процеси обговорення, але жителі цих громад не підтримали ініціативу об’єднання. На думку експертів Центру, причиною непорозуміння стала позиція сільських голів, які були категорично проти об’єднання.

 — Сьогодні маємо позитивний результат від Ягідненської сільської ради та Кислівської сільської ради, 18 квітня — в Піщанській сільській раді, які також запрошені Петропавлівкою до об’єднання в одну громаду, — зазначає Віктор Нестеренко, радник з питань децентралізації Харківського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми ULEAD з Європою / ULEAD with Europe та Мінрегіону.

За його словами, Перспективним планом формування територій громад Харківської області передбачено створення однієї громади з центром у місті Куп’янськ, але є ініціатива людей щодо інших конфігурацій, і є ще час для внесення змін до зазначеного документа.

Наразі в районі паралельно відбуваються процеси обговорення щодо створення Кіндрашівської, Курилівської ОТГ Куп’янського району.

Читайте також: Харківським студентам показали ефективність децентралізації на практиці

Андрій Соха