Жителі Коломацької ОТГ безкоштовно перевірили своє здоров'я

17.02.2020 16:56 Область Online
Фото: Харківська облрада Фото: Харківська облрада
15 лютого у Коломаку відбувся Ярмарок здоров’я, на якому понад 350 мешканців ОТГ змогли безкоштовно пройти експрес-діагностику та отримати консультації фахівців.

Відвідувачі заходу поспілкувалися із сімейними лікарями, проконсультуватися з вузькими спеціалістами (онкологом-мамологом, дерматологом-онкологом, офтальмологом, кардіологом). Також жителі району змогли здати аналіз на визначення рівня цукру в крові, зробити кардіограму, ультразвукову діагностику серця та отримати важливу інформацію про стан свого здоров'я.

Під час огляду у трьох людей медики виявили новоутворення, у чотирьох — діабетичні ретинопатії, у 16 людей діагностували катаракту, у 10 — серцеві захворювання, у 40 — гіпертонічну хворобу (хронічну серцеву недостатність). Також у чотирьох людей були зафіксовані шкірні захворювання.

Захід відбувся в рамках проекту «Ефективна первинна медицина в громаді», який спрямований на розбудову якісної первинної медико-санітарної допомоги у громадах Харківщини. Це вже п'ятий Ярмарок, який відбувся в рамках цього проекту.

Читайте також: У Харкові тяжкохворого пацієнта відправили гелікоптером до столиці

— Проведення подібних заходів дозволяє діагностувати захворювання, уникнути яких можна завдяки своєчасній профілактиці, -— зазначила організаторка заходу, виконавча директорка «Українсько-Німецької Медичної Асоціації» Христина Чайка. — Крім того, дуже зручно проходити обстеження у різних фахівців в одному місці.

Також на ярмарку працювали різноманітні інформативно-інтерактивні діагностичні локації, зокрема зони раннього дитячого розвитку, отримання навичок невідкладної допомоги, інтерактивний освітній дитячий майданчик «Плюшевий лікар» тощо.

 

Автор: Олександр Ушаков